A jóga a scoliosis alsó háta fájdalmához nyúlik

Áttekintés

A scoliosis vagy a gerinc görbülete alacsony hátfájást és légzési nehézséget okozhat. A jóga fizikai testtartásai, az asánok, erősítik és nyújtják az izmokat, amelyek támogatják a gerincét. A légzéstechnikák, amelyeket pranayama-nak hívnak, biztosítják, hogy teljes lélegzést kapjon, amikor felszabadítja a feszültséget és lazít. Forduljon orvosához, mielőtt új gyakorlatot kezdene, és közölje vele, hogy bármilyen fájdalmat tapasztal.

Lélegzik

Gyakorolja ujjayi lélegzetet, vagy a győzelmi lélegzetet. Ez segít koncentrálni, megnyugtatni az idegrendszert és a légzésedet szabadon folyni. Kezdje a “ha” szót. Majd mondd el, hogy a szád zárva van. Figyeld meg, hogy honnan származik a torkod. Most, hozzon létre azt a hangot, ahogy belélegzik és kilélegzik. Használd ujjayi lélegzetet a gyakorlatban és bármikor pihenni.

Lazítsa meg a gerincét

A macska / tehén viszi a gerincét, és feloldja a feszültséget. Kezdje a kezét és térdét, a lábujjaid alá. Amikor kiléglódsz, görbítsd fel a gerincedet felfelé egy “C” alakúra, és nézz vissza a lábad felé a macska jelentésére. Ahogy inhalál, nézzen egyenesen előre, és elérje a helyét felfelé a tehén póz. Ismételje meg még több kilenc alkalommal, és illeszkedjen a mozgásaihoz.

Keresse meg a központot

Állj tadasana, vagy hegyi póz. Helyezze a lábát a csípő szélességét és lazítsa meg a karját az oldalán. Aktiválja és erősítse az izmokat a lábadban a lábujjaid felemelésével és széleskörű terjedésével. Hozd el a belső combodat hátulról és egymástól, és csavarja le a farokcsontját lefelé, miközben a köldökötöt a gerincére irányítja, és meghosszabbítja testének oldalát. Inhaláljon és emelje fel a karját. Lazítsa le a vállát. Szúrja össze ujjait, és tegye fel a tenyerét.

Hosszabbítsák fel a gerincét

Helyezze a tenyerét a falra a vállmagasságig. Séta a lábaidat úgy, hogy közvetlenül a csípője alatt legyenek, és a teste fejjel lefelé “L” alakú. Tartsa a fejed a karjaid között. Húzza vissza a belső combjait, és lazítsa le a farokcsontját. Hosszantsa fel a gerincét a fal felé, és csúsztassa a vállát a hátába. Tartsa a köldökemelést és lélegezze be a hátsó testét. Tartsd ezt a pózust néhány lélegzetvételnél.

Csinálja a gyermek pózját a lábával együtt térdelve a padlón, és térdje el egymástól. Üljön vissza a lábadra, és tartsa a medence lefelé gyökerező, ahogy meghosszabbítja a gerincet, hajlítsa előre, és helyezze a homlokát a földre. Húzza fel a karjait és tegye az ujjait a padlóra. Vigye a vállpengék alapját egymás felé, hogy megnyissa a mellkasát. Fókuszáljon a lélegzeteire, és tartsa ezt a pózust három-öt percig.

kipiheni magát