A jóga pozitív helyzete a migrén számára

Áttekintés

A jóga segíthet csökkenteni a migrén gyakoriságát. A migrénes fájdalmas, krónikus fejfájás, amely néhány órától néhány napig tarthat. A migrénes okok egyénenként változnak, de néhány esetben a stressz kiváltó ok. A jóga a leghatékonyabb megelőző intézkedés, mivel a mozgás, különösen az inversziók a migréneket rosszabbá tehetik. A migrén alatt a legjobb pózok a helyreállító pózok, amelyek lehetővé teszik a test nyugalmi és csendes elme. Az összes helyreállító pálcát ágyon vagy padlón lehet elvégezni.

Megelőző pozició – széles lábú előretekercs

Állj lábaddal egy lábszárnyi távolságot egymástól. Hajlítsa előre a csípőjét, és helyezze a kezét a tenyerére a padlóra. Pihenjen a fejét a padlón és pihenjen a pózba. Ha nem tudod elérni a padlót, pihenhetsz a fejeden egy székre, vagy térddel hajlíthatod, hogy segíts a szakaszon. Tartsa a pozíciót 10-20 másodpercig.

Megelőző pozíció – lefelé mutató kutya

Kezdje a kezét és térdét, kézzel közvetlenül a vállak alatt. Emelje fel a csípőjét a mennyezet felé, hogy teste fordított V alakú legyen. Nyomja meg mindkét sarkát és kezét a tenyerébe a padlóba. Tartsa a pózust 10-20 másodpercig, majd engedje vissza a kezét és térdét. Ismételje meg, ha szükséges.

Megelőző póz – Kibővített kölyök póz

Kezdje a kezét és térdét, és nyújtsa előre a karjait, és csökkenti a homlokát a padlóra. A csípőjének a levegőben kell lennie, és hátul egy kis ív legyen. Tartsa a pózust 10-20 másodpercig, majd engedje vissza a kezét és térdét. Ismételje meg, ha szükséges.

Helyreállító poszt – láb fel a falra

Feküdj az oldalára, kb. 5 cm-re a faltól, csípőddel a fal felé néz. Forduljon hátra és nyissa fel a lábát a falra. Meg kell tudnod lazítani, és a lábaid minden erőfeszítés nélkül állva maradni. Ha nem, akkor állítsa be a pozícióját, amíg a lábad a helyén marad. Szükség esetén nyakát egy párnával vagy verem két összehajtott takaróval támogassa a hát alsó része alatt. Pihenjen a karjaid az oldaladon vagy a hasán. Hűvös tömörítéssel vagy szempárnával fedje le a szemét. Pihenjen a pózba legfeljebb 10 percig. Felszabadulni, tekerni az oldalára és ülni.

Ülj le lábaddal, és lábaid talpát hozd össze, hogy a lábad gyémánt alakja legyen. Támogassa a térdét párnákkal, ha a szakasz túlságosan erős. Feküdj vissza és pihentesse a kezét a hasán. Hűvös tömörítéssel vagy szempárnával fedje le a szemét. Ha szükséges, támogassa a nyakát és a háttal párnákkal. Pihenjen a pózba legfeljebb 10 percig.

Feküdj a hátadon a lábakkal, és a karjaid az oldaladon nyugodtak. Szükség esetén támogassa a hát alsó részét és a nyakát párnákkal. Hűvös tömörítéssel vagy szempárnával fedje le a szemét. Pihenjen a pózba legfeljebb 10 percig.

Helyreállító póz – Reclining Bound Angle

Helyreállító Pose – Corpse Pose