Antibiotikumok élesztő fertőzés tünetei

Áttekintés

A Candida albicans egyfajta gomba, amely természetesen az emberi szervezetben fordul elő. Általában a gomba növekedését más egészséges baktériumok szabályozzák. Bizonyos típusú antibiotikumok használata elpusztíthatja ezeket a védőbaktériumokat, lehetővé téve a candida albicans gyors növekedését. Azok az emberek, akik az antibiotikumok szedése után gombafelhalmozódást fejlesztenek ki, képesek élesztőgomba fertőzést okozni. Az antibiotikummal végzett kezelés által okozott élesztőgomba-tünetek jellemzően a szájban vagy a hüvelyben fordulnak elő.

Orális sérülések

Azok az emberek, akik antibiotikumot szednek az orális élesztőgyulladás után, észlelhetik a bőrelváltozások megjelenését a szájukon belül, magyarázzák a MedlinePlus egészségügyi szakértőit. Ezek a sérülések általában fehérek és krémesek, és a fogak, a nyelv, a torok vagy a szájnyílás mentén fejlődhetnek. Ha valaki a szájon átesett sérüléseket szúrták meg, gyengéd vagy fájdalmas érzést érezhet, és vérzést kezdhet.

Csökkent Taste Sensation

Az orális élesztőfertőzés megváltoztathatja az ember ízlésérzetét, figyelmezteti az orvosi szakembereket a MayoClinic.com-ról. Az érintettek a szájon belül gyapotszerű vagy száraz érzetet alakíthatnak ki, amely hozzájárulhat normál ízérzetük csökkenéséhez.

Hüvelyi viszketés

Azok a nők, akik egy hüvelyi élesztőgyulladást alakítanak ki antibiotikumot követően, intenzív hüvelyi viszketést tapasztalhatnak ennek a betegségnek a tünetként, az UpToDate orvosai szerint. Hüvelyi viszketés irritálhatja és gyulladhatja a nő hüvelyi régióját, ami gyengédséghez vagy fájdalomhoz vezethet a külső hüvelyi szövet mentén. A terület gyakori karcolódása súlyosbíthatja a gyulladást és az irritációt.

Hüvelyváladék

Az antibiotikumokkal végzett kezelés megszakíthatja a normál mikrobiális egyensúlyt egy nő hüvelyében. Ennek következtében a nők az antibiotikumok élesztőgomba-tünetként képesek a hüvelyi kibocsátás kialakulására. Az érintett nők észrevehetik, hogy a hüvelyi ürülék szokatlanul vastag, lombos vagy fehér, és a sajtokhoz hasonló konzisztenciájú, jelentette a MedlinePlus. Alternatív megoldásként, bizonyos nők tejsavas vagy vizes hüvelyváladékot alakíthatnak ki élesztőgomba miatt.

Az antibiotikum élesztőgomba által okozott hüvelyi gyulladás fájdalmas tüneteket okozhat a nőknél. Az érintett nők a vizelés alatt égő érzést kelthetnek, vagy kellemetlen érzés tapasztalható a nemi közösülés során, figyelmeztet UpToDate. Ezek az élesztő-fertőzés tünetei alternatív orvosi problémák, pl. Szexuális úton terjedő fertőzések miatt fordulhatnak elő, ezért az érintett nőknek konzultálniuk kell egy orvossal a megfelelő diagnózis érdekében. Az élesztő fertőzéssel járó tünetekben szenvedő emberek tipikusan gombaellenes kezelést igényelnek az orális vagy hüvelyi tünetek feloldására.

Fájdalmas vizelet vagy szexuális kapcsolat