Az útmutató a hivatalos tabata test edzésre

A Tabata Body Workout öt modulja

A Tabata Body program egy 20 perces edzés, amely teljes testmozgást használ – amelyet kifejezetten kiválasztott és létrehoztak, és amelyeket Tabata professzor, a Tabata protokoll létrehozója – támogat, hogy a pulzusszámot a professzorhoz Tabata eredeti laboratóriumi tanulmányai. Ez megváltoztatja az aerob és anaerob rendszereket, és kulcsfontosságú az életed legjobb formájához.

Három tipp a legjobb Tabata edzéshez

A Tabata Body osztályban való részvétel javíthatja az anyagcsere funkcióját, az edzés utáni kalorikus kiadásokat (az EPOC-en keresztül), a VO2 max és a stroke mennyiségét. Emellett növeli az energiatermelést, az izomterhelést és az izomtónust és a meghatározást. További egészségügyi előnyök közé tartozik a jobb csontsűrűség és az ízületi szilárdság, valamint a szívbetegségek, agyvérzés, magas vérnyomás és a 2-es típusú cukorbetegség kockázata a zsírégetés és a testtömeg-kezelés révén.

Minden Tabata Body Workout öt különböző modulból áll

1. Bemelegítés: Ez a modul dinamikus mozgást tesz lehetővé, amely növeli a pulzusszámát, a maghőmérsékletet és a rugalmasságot, és elkezdi felmelegíteni a mozgási mintákat, amelyekre a szervezetnek szüksége lesz az edzéshez.

2. Kondicionálás / Kardio: Ez a modul az erősségre, a kardióra, a stabilitásra, a plyometricsre, a korrekciós és a poszturális gyakorlatokra összpontosít, amelyek javítják a tested állapotát és segítenek gyorsabb eredmény elérésében. A szakasz célja, hogy javítsa és erősítse a mozgási mintákat és a szív- és érrendszeri kondicionálást, miközben növeli a pulzusszámot, hogy fizikailag felkészüljön a Tabata modulra.

3. Tabata: Tabata professzora 20/10-es formula 20 másodperces “on” maximális intenzitású edzéssel és 10 másodperc “kikapcsolva” a helyreállításhoz nyolc alkalommal összesen négy percig. Ez az, ahol anaerob és aerob változásokat tudunk kiváltani, valamint a felesleges oxigénfelhasználást (EPOC), amely kalóriás utánégetést eredményez, hogy növelje az anyagcserét.

4. A mag: A program minden részében alapvető fontosságú, mivel a gyakorlatok összetettek. A magmodul célja, hogy megerősítse a magot, amikor a test a legmagasabb fáradtságon van, javítva az izomállóságot és a stabilitást.

5. Cool-Down: Itt, a rugalmassági gyakorlatokra összpontosít, amelyek növelik a mozgási mozgástartományt és az izomhosszat, hogy segítsenek a gyorsulásnak. Ennek a résznek az a célja, hogy javítsa az általános mobilitást, hogy az összes olyan mozgásmintázat, amelyet a Tabata-képzésben hasznosítani fog, szintén előrelép.

A minta edzéshez (ideértve a mozgások demóját az összes mozgáshoz), nézze meg a hivatkozást a cikk alján található Források részben!

1. Nyomja a Max-t: Nagyon fontos, hogy maximális kapacitással dolgozzon. A program során minden edzésnek kihívást kell jelentenie, és nem akarja visszatartani. A Tabata modul alatt be kell nyomni az “overdrive” zónádat. A túlhajtás akkor jelentkezik, amikor a legnehezebb munkát végzi el, amelyet esetleg elvégezhet. Képzelje el, hogy ez így van: Ha úgy érzed, hogy többet nem tehetsz, és a tested meg akarja állítani, akkor még egy repítést végzel, mint gondolná. Ezért kell egy igazi Tabata-t csinálni.

2. Munka a saját szintjén: A Tabata mindenki számára készült. Indítsa el az edzést erősen és dolgozzon a saját intenzitás szintjén. Vannak módosítások is az összes gyakorlathoz. Az edzés során a legjobb választás a mozgások módosítása és a mozgás folytatása, nem pedig pihenés. Az eredmények akkor jönnek el, amikor áthaladnak az akadályokon, ezért tartsd tovább és mozogj.

3. Konzisztencia kulcs: minél több Tabata edzést használsz, annál jobban ismered a gyakorlatokat. A teste is elkezdi alkalmazkodni a magasabb szintű fitnesshez, ami növeli az edzés intenzitását. Az intenzitás növelése gyorsabb eredményeket eredményez.