Cink carnosine mellékhatások

Cink-karnozin

Az egyszerű válasz, hogy mi a mellékhatás, ha a cink karnozin rövid – nincs. Dr. Hilda Maldonado, az “Alkalmazott táplálkozási tudósítások” című 2003-as kiadásának írása szerint a cink-karnozin enyhíti a dyspepsiás gyomor-tüneteket és az intesztinális nyálkahártya-rendellenességeket, amelyek nem jelentenek szignifikáns mellékhatásokat, és jól tolerálható az előírt dózisokban . A felesleges alkalmazás azonban a cink és a karnozin túladagolásához is vezethet, mellékhatásai pedig enyhétől a súlyosig terjedhetnek.

Cink mellékhatások

Maldonado beszámol arról, hogy az amerikaiak 25-40 százaléka évente legalább egyszer beszámol gyomorégés, gyomorégés, hányinger és puffadásról szenvedő emésztési zavarról. A cink karnozint 1994 óta a japán orvosok írják le a gyomor bélés emésztési zavarai és gyógyulása miatt. A cink és a karnozin kombinációja háromszor olyan hatékony, mint a cink-szulfát vagy a karnozin önmagában. A karnozin dipeptid, két aminosavból, béta-alaninból és hisztidinből álló fehérjefragmens. Egy 2001-es USA Food and Drug Administration (FDA) szerint az ajánlott napi 75 mg cink-karnozin 17-1, 8 mg cink és 57-58 mg L-karnozin táplálékbevitelét eredményezi.

Carnosine mellékhatások

A felesleges cink-karnozin cink túladagolást okozhat. A cink egy fémes ásvány, amely alapvető fontosságú az életben, amelyet bizonyos élelmiszerekben találnak, és táplálékkiegészítőként adják hozzá másoknak. Cink-hideg cukorkákat is vásárolhat, és mint a túlélő táplálékot. A cink az amerikai étrend-kiegészítők irodája szerint fontos szerepet játszik a sejtanyagcserében, katalizálja a körülbelül 100 enzim aktivitását, elősegíti az immunfunkciókat, sebgyógyulást, fehérjét és DNS-szintézist. Szükség van cinkre az ízlésed és a szaga érzésére. A szervezet nem képes tárolni a cinket, így a bevitelnek folyamatosan kiegyensúlyozottnak kell lennie az alul- és a túl adagolás között. A cink toxicitása étvágytalansághoz, hányingerhez, hányáshoz, hasmenéshez, hasi görcsökhöz és fejfájásokhoz vezet. A túladagolás mellékhatásai a lenyelés után 30 percen belül előfordulhatnak. A napi 150-450 mg cink bevitele megváltoztathatja a szükséges réz- és vasanyagcserét, megzavarhatja az immunfunkciót és csökkentheti a “jó” HDL-szinteket. Még sok alacsonyabb 60 mg / nap cink bevitel 10 hét után is előállíthatja ezeket a hatásokat. Napi 80 mg-os adag néhány évig zavart okozhat a húgyúti és vesefunkcióban. Ezek az adagok jóval meghaladják az FDA által ajánlott napi 17-18 mg cink naponta 75 mg cink-karnozint.

A karnozin nagyon biztonságosnak számít, az Ultimate Fat Burner.com szerint, kevés mellékhatással, az ajánlott adagolási irányelvek szerint. A karnozint szedő gyermekek az autizmus tüneteinek kezelésére hiperaktívabbá válhatnak, bár egyszerűen csak a megnövekedett aktivitáshoz kapcsolódhatnak, mivel az autista tünetek enyhülnek. A karnozin népszerű testépítő táplálékkiegészítő, amely fokozza az izom erejét és gyorsaságát. Még rendkívül nagy dózisokban sem észlelhető mellékhatások.