Csukló és alkar gyakorlatok kosárlabda

Áttekintés

A csukló és az alkar fontos izmok fejlesztése, mert hozzájárulnak a kosárlabda legsúlyosabb támadó képességéhez, a lövöldözéshez, a csöpögéshez és a passzoláshoz. Mivel minden kosárlabda játékos mind a bűncselekményt, mind a védelmet játssza, a kosárlabda kezelése képes vagy egy vagyont vagy felelősséget jelenthet a csapata számára. A csukló és az alkar erőssége segít fejleszteni a készségeket, valamint a képességét, hogy játsszon gyorsan, ami elengedhetetlen a magasabb szintű játékhoz.

A Goodbye Wave

Ez egy egyedülálló gyakorlat a csuklóhoz és az alkarhoz, mert olyan mozgást használ, amelyet az atléta ritkán gyakorol, de nagyon hasznos a kosárlabda játékában. Kezdj felfelé állva, és egyenesen felhúzod a karodat és a kezedet az ég felé. Zárja le a könyökét és a vállát, és mozgassa a karjait a lehető legkevésbé a gyakorlat során. Tartsa a kezét, mintha kosárlabdát tartana, az ujjaival kissé meghajlott. Ezután forgassa el a csuklóit, hogy a kezei visszaforduljanak és rugalmasan haladjanak előre. Tegye ezt a mozgást addig, amíg a kezeid és a csuklóid vissza nem járnak, mint a gumi. Ez a mozgás megköveteli az izmok erőfeszítését, és meg fogja vizsgálni a koordinációt és a koncentrációt annak érdekében, hogy helyesen lehessen két percen keresztül elvégezni. Ez a mozgás segít a labdát a kezedből felszabadítani, ami a lövés és passzolás során használt mozgás, a Nitty-Gritty Basketball honlapja szerint.

Súlyozott ugrókötél

Több gyártó különböző súlyú és hosszúságú súlyozott ugróköteleket készít. Egyes köteleknek vannak súlyai ​​a fogantyúkban, és vannak olyanok, amelyek egy kötél helyett egy súlyozott anyaggal töltött gumi csövet tartalmaznak. Amikor leugrik a kötélen, a csuklóján és az alkarján lévő izmok körkörös mintával meghajtják a kötelet, hogy átugorjanak. Az ugrókötél edzés erősíti a csuklóit és az alkart, gyorsabbá teszi a kezét, és javítja a függőleges ugrást. Mindezek a tulajdonságok kulcsfontosságúak a kosárlabda sportolók számára. Kiválasztja a súlyozott ugrókötelet, amely az Ön számára a megfelelő méret, erő és fitnesz szint alapján. Ha edző vagy középiskolai sportolók, csak néhány font kötél erősíti a játékosok csuklóját és az alkart. Ha középiskolai vagy főiskolai sportoló vagy, győződjön meg róla, hogy a kötelet elég hosszú ahhoz, hogy átugorjon, és a súly eléggé kihívást jelent, hogy több mint egy percig ugorjon ki csuklóját és alkarját.

Ball Ügyességi fúrók

Nagyszerű módja annak, hogy megerősítsd a csuklóidat és az alkarodat a labdát használó labda ügyességi fúróval. A golyós kézmozdulatok olyan mozdulatok, amelyeket a kosárlabda kezelésénél teljesítenek, és amelyek nem hasznosak a játék során, de segítenek növelni az erősségét és a labda kezelési képességét. Kezdje el az összes fúrót úgy, hogy a labdát helyesen tartja, ujjhegyével, soha nem a tenyerében. A labda slapok a labdát kézről kézre csúsztatják. A gömbcsúcsok egy fúró, amit a golyó visszapattanása kézzel, kézbe, a keresők tippjeire. A nyolcadik fúrógép bonyolultabb. Kezdje a lábaidat a váll szélességével, és tartsa a labdát közvetlenül a medence alatt. Ezután irányítsa a labdát a jobb lábának külső részéhez és a lábad hátsó részéhez. Ezután vigye át a labdát jobbról balra, ahogy a lábai között mozog. Hozd el a labdát a bal lábad külső részéhez és fordulj vissza a kiindulási pontra, hogy kitöltsd a nyolcadik számot. Használhat súlyozott kosárlabdát a fúrók bármelyikéhez az ellenállás növelése érdekében.