Csukló gyakorlatok az ízületi gyulladásra

Csukló körök

Mind az osteoarthritis, mind a reumatoid arthritis fájdalmat okozhat a csuklójában. Az osteoarthritis károsítja a sima ízületi porcot, amely lefedi a csontokat. A csukló fájdalmát a csupasz csontok dörzsölése okozza. A reumatoid arthritis olyan gyulladásos betegség, amely a kisebb ízületekben kezdődik, például a kézben és a csuklóban. Mivel a reumás ízületi gyulladás általában szimmetrikus, általában mindkét csuklóját érinti. A csuklómozgás nem gyógyítja az ízületi gyulladást, de enyhítheti a tüneteket, miközben javítja a keringést és a mozgástartományt. Egyes gyakorlatok ösztönözhetik a szinoviális folyadék áramlását, ami megkönnyíti a közös mozgást.

Ablaktörlők

Pihentesse a csuklóját egy sima felületen, és hagyja, hogy a keze lefagyjon az élről. Végezze el öt csuklóját az óramutató járásával megegyező irányba és öt óramutató járásával ellentétes irányba. Ügyeljen arra, hogy kezdeményezze a mozgást a csuklójától, ne ujjaitól. Ismételje meg a másik oldalon.

Csavarás

Pihentesse a kezét a csukló körökhöz hasonló helyzetben. Képzeld el, hogy a kezed a szélvédőtörlő, és fordítsa őket oldalról a másikra. Végezzen 12 ismétlést, vagy mindkét oldalon 6-ot.

Flex és Extend

Kezdje a csuklóját egy sima felületen, a tenyerével a padló felé nézzen. Forgassa csuklóját úgy, hogy a tenyerei a mennyezet felé forduljanak, majd forgassa vissza, hogy a padlóra néznek. Végezzen 10 ismétlést.

Csukló erősítő

Egyik kezét pihentesse egy sima felületen. Hajlítsa a csuklóját úgy, hogy az ujjaid a mennyezet felé mutatnak. Használhatja a másik kezét, hogy segítsen a szakaszon. Tartsa a húzást kb. 20 másodpercig, majd nyújtsa be a csuklóját úgy, hogy az ujjai a padló felé mutatnak. Ismét használja a másik kezét, hogy növelje a szakaszát. Tartsa legalább 20 másodpercig, majd ismételje meg a sorozatot.

Helyezze el a kezét úgy, mintha “ima” pozícióban lenne. Nyomja meg bal kezét a jobb oldalán, és próbálja meg elfordítani a jobb csuklóját. Ellenőrizze a mozgást a jobb kezével. Ismételje meg az ellenkező irányba.

Tenisz labda körök

Tartsd teniszlabdát egy kézzel. Helyezze a labdát a falhoz. Hajtsa végre öt óramutató járásával megegyező irányba és öt óramutató járásával ellentétes irányú köröket mindkét irányban, majd kapcsolja be a másik kezét. A labdát is megfoghatja, majd megnyugtatja a kezét, hogy megragadjon csuklóját, alkarját és kézerősségét.

Kínai kézlabdák

A kínai kéz gömbök kicsiek, a fém golyók célja a kézi kézügyesség növelése. Tartsa két golyót egy kézben, tartsa az alkart párhuzamosan a padlóval. Az ujjaival mozgassa a golyókat a tenyér körül. Gyakorold ezt körülbelül 1 percig.