Élesztő fertőzés tünetei a hasi gombon

Áttekintés

Az élesztőgomba gombás fertőzés hatással lehet bármely életkorra. Az újszülöttek fertőzést okozhatnak az édesanyja vaginális élesztő fertőzésének a születéskor történő expozíciójával. A gyermekekre és serdülőkre gyakorolt ​​hatások, köztük a toll vagy az atléta lábai, a hasnyálmirigyre is kiterjedhetnek. A cukorbetegség és a felesleges hasi zsír növelheti a hasnyálmirigy gombás élesztőgomba kockázatát a felnőtteknél. Ha ilyen tüneteket tapasztal, kérdezze meg orvosát a pontos diagnózisról.

Viszkető

A hasnyálmirigy élesztő fertőzése viszket, mivel az élesztő erodálja az egészséges bőrfelületet, ami növeli a véráramlást a területre. Ez a viszketés hirtelen és intenzív lehet, és gyakran megszabadulhat a hasi gomb szappannal és vízzel való tisztításával, és viszketésgátló kenőccsel a helyszínre. Anti-itch krém vagy kenőcs nem gyógyítja meg az élesztő fertőzést, de csökkenti a tüneteket. A helyszín megkarcolása lehetővé teszi, hogy az élesztő belépjen a bőrbe, és így sokkal nehezebben kezelje a fertőzést.

Vörösség

A vörösség minden alkalommal bekövetkezik, amikor a felső bőrréteg megsérül. A vörösség elhalványul, amint a fertőzés kitisztul, jó jelzésként szolgálva arra, hogy a kezelés hatékony volt. Az élesztő fertőzés a hasi gomb bőrrésében helyi kezelést igényel, amely enyhe szappannal és vízzel történő gyengéd tisztítással kezdődik. A hasi gombot szárítsa meg, és fedje le a páciens felett értékesített gyógyszerek egyikét, mint a hüvelyi élesztőgomba vagy az atléta lábának kezelésére. Ezt a folyamatot a gyógyszer címkéjén javasolt gyakorisággal meg kell ismételni.

Szag

Szagok alakulhatnak ki a hasi gombod fertőzéséből, amikor másodlagos bakteriális fertőzés következik be, vagy a bőr elszakad az élesztőfertőzés inváziójától, ami folyadékot bocsát ki. Ha a helyszínen néhány napig kezelték az anti-gombaölő krémet, és a szag továbbra is fennáll, forduljon orvosához.

szempontok

A fájdalom, a láz, az émelygés és a hányás vagy a vörös csíkok, amelyek a hasi gombon kezdődnek és kifelé mozognak, mind a másodlagos bakteriális fertőzés jelei. Ezek azonnali orvosi ellátást igényelnek. A cukorbetegség és a humán immunhiányos vírus vagy a HIV egyaránt a bőr élesztőfertőzéseinek fokozott kockázatával jár együtt.