Ifjúsági futball kondicionáló fúrók

Áttekintés

A futball népszerű sport, gyerekek és felnőttek körében. Ez az, ahol a gyerekek megtanulják az egyéni képességeket és a csapatkészségeket, hogy jó futballistákká váljanak. A kondícionáló fúrók fontos részét képezik a futball gyakorlatnak. Jól teljesítettek, mind fizikai, mind érzelmi előnyökkel járhatnak az ifjúsági labdarúgók számára, állítja Joe Bouffard edző.

Román halottliftek

A romániai Dead Liftek speciális erõs tréningfúrók a 13 éves és annál idõsebb gyermekek számára. A játékosnak szüksége lesz egy seprű, súlyzókra vagy egy súly-edzősávra. A játékos mindkét kezével a derékrészen hosszirányban tartja a rudat. A játékos lába lábakon áll, csípőszélességgel szétszedve, majd egyenesen tartva a hátukat, térdre hajolva, derékig hajlik. A játékos hajlításakor a lábfejüket a lábujjaik mozgása nélkül tolja vissza, miközben a sávot a padló felé tartja. Aztán lassan kezdenek felfelé húzni a deréktól, anélkül, hogy térdre hajolnának, vagy a hátát ékesítenék.

Kacsa Walk

Az amerikai futball weboldal szerint ez a fúró a 7 éves és idősebb játékosok számára készült. A játékosok guggoló helyzetbe kerülnek, térdük meghajlítva és fenékük a föld felé. A játékosok ezután elkezdenek járni a lábuk labdáján, miközben ebben a helyzetben vannak. A játékosoknak előre kell haladniuk, majd visszafelé kell járniuk. Fontos, hogy a játékosok a fenéküket a földhöz közel tartsák, és ne járjanak fel sétálva. Ez a fúró a játékos mozgatórugójának, koordinációjának és egyensúlyának javítására, valamint az alsó test erejének fejlesztésére szolgál.

Mindkét térdfúrók

A Guide To Coaching Sport honlapja szerint ez a fúró a játékos dobó karjának felmelegítésére összpontosít, a labdát a cél felé dobva, végigvezeti és koncentrál. Ez a fúró elvégezhető a bemelegítés részeként a gyakorlat előtt vagy egy játék előtt. A játékosok párosítsák egymást a két és a térben lévő játékosok között, körülbelül 10 méter távolságra egymástól. A játékosok térdelnek mindkét térdre. A játékosok felváltva a vevő és a középpont. A fogadó felemeli a kezét a levegőben, hogy a középpályásnak van egy célpontja, hogy dobja a labdát. A cél nem az, hogy a labdát ne dobja keményen, hanem célozza a célt és összpontosítson a folytatásra.