Ifjúsági tevékenységek a megbocsátáson

Áttekintés

Az olyan fogalom tanítása, mint a fiataloknak való megbocsátás, kihívást jelenthet. “A dühtől való elengedés” és a “továbblépés” elvont gondolatok a gyermekeknek, ha nincsenek valódi élményei, amelyekhez hozzájuthatnak. Azonban a gyermekeknek meg kell tanulniuk a mások megbocsátásának fontos életképességét, mert a sérelmek kezelése az életerejüket és az együttérzésüket sújtja. Gondoskodjunk gyakorlati tevékenységekről, hogy bemutassuk a megbocsátás tárgyát a fiataloknak. A kézművesség, a szerepjáték és a naplózás kreatív módja annak, hogy a gyermekek azonosítsák érzéseiket. Emellett a fiataloknak konkrétabb elképzelést adnak arról, hogy a megbocsátás hogyan néz ki “fájdalmas tapasztalatokkal”.

Skits és szerepjáték

A kisgyermekek gyakran élvezik a színlelést, és a szerepjáték szórakoztató módja annak, hogy bemutassák nekik a megbocsátásukat. Az Humanity Quest weboldal a forgatókönyvek listáját írja le és a gyermekével jár el. Adjon neki esélyt a bűnbánat mindkét oldalának szerepjátékára. Például bemutasson egy olyan helyzetet, amikor egy barátja eltörte a fiatal játékait, és feltárja az ezzel kapcsolatos helyzeteket. Segíts a gyermekednek gondolkodni arról, hogy barátja hogyan érezheti magát olyan embernek, akinek kegyelemre és megbocsátásra van szüksége, és néhány különböző kifejezést kell szolgáltatnia, amelyekkel megbocsátást tud adni – “Jól van, megbocsátok neked.” Vagy “Tudom, hogy baleset volt, rendben van.” A szerepjáték jó módja a különböző helyzetek felkészülésének.

kollázsok

A kollázsok létrehozása egy másik tevékenység, amellyel megtaníthatja gyermekeinek a bűnbocsánat alapját az Humanity Quest weboldalának megfelelően. Adjon gyermeke nagy papírlapját, ceruzait, markereit, ollóit, ragasztót és régi magazinokat vagy újságokat. Készítsen ki egy sor választékot a képekről. Készítsen ki olyan fényképeket, amelyek különböző érzelmeket ábrázolnak, beleértve a haragot, a szomorúságot, a kínlódást és a félelmet. Magyarázd el neki, hogyan néz ki egy személy, amikor megsérült vagy ideges. Ezután kivágja azokat a képeket, amelyek a boldogságot, a békét, a boldogságot és az örömet képviselik. Helyezze őket az első képsorhoz, mint példát arra, hogy az emberek mikor tudnak megbocsátani.

A naplózás

A megbocsátás tanításának másik jó eszköze a naplózás. Ez a gyakorlat hasznos lehet az idősebb gyermekek számára, de hasznos a kisgyermekek számára is. Adjon gyermeke jegyzetfüzetet a tapasztala- toknak, amelyekkel megbocsátást kapott. Ösztönözzük őt, hogy olyan egyedi legyen, amennyire képes az esemény leírásában, hogyan érezte az adott pillanatban, és hogyan érez rá most. Könnyebb megszabadulni a rossz érzelmektől, ha szembenézel. A pszichológusok arra utalnak, hogy az érzelmeket papíron rögzítik, mint “mentális tisztogatást”. Az észrevétlenül hagyott érzéseknek megvan a lehetősége. A naplózás jó módja annak, hogy feltárja az érzelmeit, anélkül, hogy félne a megítéléstől vagy az utóhatásoktól.