Jóga az alsó hátsó artritisz megkönnyebbüléséhez

Áttekintés

Az arthritis különböző formái fájdalmat okozhatnak a hát alsó részén. Gyakorlat gyakran fontos eleme egy általános kezelési tervnek. A jóga egyfajta szelíd gyakorlást, valamint stressz és szorongás kezelésére szolgáló technikákat kínál, amelyek súlyosbíthatják a hátfájást. A jóga gyakorlatok csökkenthetik a hátfájást és a merevséget, valamint javíthatják a rugalmasságot. Ha alacsonyabb hátfájást tapasztal, kérjen tanácsot az egészségügyi szolgáltatótól, mielőtt megkezdené a jóga programot.

Macska és Tehén Pose

Ha a hát alsó része fáj, nem szabad mozgatni, de a szelíd mozgás valóban megkönnyíti a hátát. Ezt a macska és tehén pózával lehet elérni. Indítsa el a kezét és térdét. Inhaláljon és ültesse vissza a hátát, mint egy macska. Ezután exhale és leengedve az eredeti helyzetbe, vagy enyhén ívelt. Menj oda-vissza lassan nyolc-tizenkét ismétlésre. A cél az alsó háta lassú mozgatása és a fájdalommentes szint növelése a mozgás tartományának javítása érdekében.

Prone láb és kar felvonók

A hátsó izmok tartása erősen csökkenti a gerincét, és csökkentheti a hátfájást. Néhány hajlamos jóga gyakorolhatja ezt a területet. Kezdjünk a gyomrában fekve, a karjaid fölé feszítve, a tenyér lefelé. Húzza meg a hasi és a fenék izmokat. Emelje fel a jobb karját és könyökét a talajról. Tartsa a könyökét a füléhez közel, egyenesen a karoddal. Tartson néhány mély lélegzetet, majd lassan lefelé. Ismételje meg a bal lábát és a térdét, egyenesen tartva a térdét. Lassan lefelé. Ugyanezt tegye a bal karhoz és a jobb lábhoz is. Ha a hát alsó része érzékeny, próbálja meg a párnát a csípő alá helyezni, hogy megakadályozza az alsó hátsó ívét.

Spinal Twist

A gerinc csavarhúzás egy szelíd testtartás, amely segít az alsó háton lazítani. Feküdj a hátadra térddel és lábfejű lábbal. Húzza ki a karját oldalra, tenyérrel felfelé. Alsó mindkét térd az egyik oldalra, és tartson több mély lélegzetet. Minden kilégzésnél fókuszáljon a hát alsó részénél. Ismételje meg a másik oldalt: Ezzel a szakaszon elmélyedve térjen át a jobb térdre a bal térd felett, és engedje le a lábakat balra. Kelj ki lassan, és ismételje meg a bal térdet tetején.

Csípőhúzás

Ha a csípőid szorosak, hátulról húzódhatnak és fájdalmat okozhatnak. A csípő nyújására, feküdjön hátra térdével és lábával laposan. Helyezze a jobb boka csontját a bal térdre, és óvatosan nyomja meg a jobb térdet nyitva, mélyebb szakaszon emelje fel a bal lábát a padlóról, vagy tartsa a bal térd mögött, vagy tekerje fel a törülközőt a bal térd alatt, és tartsa a véget ér. Vegyünk néhány lassú mély lélegzetet és fókuszáljunk az alsó hát és a csípő megnyugtatására. Ismételje meg a másik oldalon.