Jóga gyakorlatok kiemelkedő állkapocs

Mosolygó halak

A jóga javítja a véráramlást, erősíti az izmokat és növeli a rugalmasságot. Az arc jóga hangsúlyozza a testtartásokat, amelyek az arcra, a csípővonalra és a nyakra irányítják a figyelmet. Az arcápolási tevékenység ösztönözheti az oxigénáramlást az arc, az izomszövet és a nyak izmainak, hogy segítsen a bőr simításában és meghúzásában, az L.A. Times cikk szerint “Can Yoga Save Face?” Egyenletes elkötelezettség az arcápolási rendszernél a nyak és az állkapcsok hangosabbá tétele egy kiemelkedő állkapocsvonal számára.

Háromszög Pose

Ez az arc-jóga póz az arc, az állkapocs és a nyak izmait foglalja össze. Fontos, hogy megfelelő légzést és helyes testtartást tartson fenn, amikor végrehajtja ezt a pózot. Pihold a nyakát és álljon felfelé a vállával a csípődre. Inhaláljon és mosolyogjon olyan nagyra, amennyit csak tud. Tartsd a mosolyt, lélegzetezz és összeszorítsd az ajkaidat, miközben szopogatod az arcodat. Vigyázz, nehogy harapd az arcodat. Ismételje meg a sorozatot 10-12 alkalommal.

A Halak Fele Ura

Ez a hagyományos jóga póz az egész testben működik, és összekapcsolja a nyakat és az állkapcsot. Annak érdekében, hogy a lehető legjobban kihasználhassa ezt a gyakorlatot az állkapcsához, maradjon megfelelő formában, figyelve a fejét. Kezdje el ezt a gyakorlatot, ha a lábad szélesebb, mint a váll szélessége. A bal lábadat kissé jobbra és a jobb lábad 90 fokos szögben forgatva – a sarkad mindig mindig illeszkedjen. Exhale és kiterjeszti a törzsét a jobb lábadra, hajlításod a csípődről, nem a lábad. Forgassa a törzsét balra, és nyúljon le a cölöphöz, a bokájához vagy a padlóhoz. Belélegezzük és kiterjesztjük a bal karját a mennyezet felé, és forgassuk az állát a kezed felé. Tartsa ezt a pozíciót 30 másodpercig egy percig, majd engedje lassan. Fordítsa el álláspontját és ismételje meg a másik oldalon. Ismételje meg ezt a szekvenciát két-három alkalommal.

Baby Bird

Ez az ülő csavar póz, meghosszabbítja és erősíti a törzset, és összekapcsolja a vállát, nyakát és állkapcsát. Kezdje ezt a pozíciót egyenesen ülve térdével meghajlítva és a padlón lévõ lábakkal. Csúsztassa bal lábát a jobb lábad alatt a csípőjéhez, és helyezze a bal láb lábát a padlóra. Helyezze a jobb lábát a bal lábad a csípőöd mellett. A jobb térd a mennyezet felé mutat. Inhaláljon és csavarjon lassan a jobb oldalához, nyomja meg a jobb kezét a padlón mögött, és a bal könyökét a jobb térdére. Emelje fel az állát és lassan forduljon, és nézzen mögötted. Tartsa ez a póz 30 másodpercig egy percig. Engedje el a pózot, és ismételje meg a másik oldalon. Ismételje meg a teljes szekvenciát két-három alkalommal.

Ez az arc jóga póz hangsúlyozza az állkapcsot és a nyak izmait. Kezdje egyenesen ülni, és lazítsa meg a vállát a füledtől. Inhaláljon és emelje meg magasan az állát anélkül, hogy megdöntené a fejét. Nyomja meg a nyelvét a száj tetejére, lassan fordítsa jobbra a fejét, és nézzen fel egy átlóra. Hozd vissza ezt a pózust középre és lassan fordítsd balra a fejedet, és nézz fel az átlón. Hozd vissza a fejét középre és ismételje meg a sorozatot 5-8 alkalommal.