Jóga jelent a magas vérnyomásért

Áttekintés

A jóga és a magas vérnyomás tekintetében két különböző tábor létezik. Egy tábor meg van győződve arról, hogy a jóga csökkenti a magas vérnyomást, a másik pedig egyetért azzal, hogy míg a jóga néhány gyakorlata és pózusa csökkentheti a magas vérnyomást, akkor távol kell tartania a fordított pózokat, mint a Headstand. A legbiztonságosabb út, ha magas vérnyomása van gyógyszeres kezeléssel, kérdezze meg kezelőorvosa véleményét a beavatkozásokról. És ha kezeletlen magas vérnyomása van, soha ne kísérelje meg teljesen felfordított pózok.

Cat Pose

A macskapálya megköveteli, hogy a légmozgást mozgás közben egy folyadék mozgásban koordinálja. Bár a póz nem csökkentheti a magas vérnyomást, általában magas a magas vérnyomásban szenvedő betegek számára, mivel nem helyezi a stresszt a testre, és megtartja a szívemelkedést. Állítsa be magát a négyen. Állítsa a térdét közvetlenül a csípője alá, miközben a kezednek közvetlenül a vállak alatt kell lennie. Hajtsa ujjait a talajra, és simítsa a hátát a szemével a földre nézve. Lélegezz mélyen. A kilégzéskor fektesse a vállát és a bozótot a föld felé, miközben a középső hátát a macskakövekkel ékesítette. Tartsa a pozíciót kb. 10 másodpercig, mielőtt visszatér semleges helyzetbe. A macska pózja a gerincet nyúlik ki, és stresszt okoz a hasüregekben és a vállakban.

Állvány elterjedése Előrefelé hajtva

A hagyományos előretekercsel ellentétben ez a módosított helyzet nem igényel szélsőséges hajlatot a deréknál. Kezdje azzal, hogy a lábad négy láb távolságban helyezkedik el, a lábujjak előre mutatnak. Helyezze kezét egy imádsághelyzetbe, nyugodtan nyugodtan a mellkasodra. Lassan hajlítsa előre a csípőnél, csökkenti a törzsét, amíg párhuzamos a padlóval. Ebben a helyzetben nagyjából 90 fokos szögben kell lennie a deréknál. Helyezze be a nyakát kissé, hogy meghosszabbítsa a hátát. Ha magas a vérnyomása, ne mozogjon ezen 90 fokos pozíció mellett. Ha helyesen történik, az állványszalag előretolt hajtás segíti a gerinc és a lábszárak nyújtását.

Corpse Pose

A jóga-korpusz pózust helyreállítónak tartják, gyakran használják a jóga munkamenet végén a végső relaxációhoz. A relaxációs gyakorlatok segíthetnek a vérnyomás csökkentésében, a stressz csökkentésében és az izomfeszültség enyhítésében. Feküdj a hátadon egy párnázott jóga matracra, a lábad hosszabbítva. Hagyja a combjait, térdét és lábát, hogy az oldalára esik. A tenyereid felfelé nézzen a karjaidon. Lazítsa meg az izmokat az arcodon és csukja be a szemét. Koncentráljon a szervezet minden izomzatának pihentetésére. Amint a tested teljesen megnyugodott, fókuszáljon a lelki nyugalomra. Tartsa a pózust öt-tíz percig.

Légzés és pihenés

Néhány jóga-lélegzési technika megtanítja Önt, hogy teljesen és egyenletesen lélegezze be. Az ellenőrzött mély légzés további előnye, hogy csökkentheti a vérnyomását. Ez nem csak a légzés, hanem az a tény, hogy a mély légzés csökkenti a szorongást és lassítja a pulzusszámát, minden jó dolgot, ha magas a vérnyomása. Az Alternate Nostril Breath esetében a padlón üljön egy laza, lábszárú pózban egyenes háttal. Zárja le a jobb orrlyukát a jobb hüvelykujjával. Inhaláljon a bal orrlyukon keresztül. Zárja le a bal orrlyukát a jobb oldali rózsaszínűvel és nyissa ki a jobb orrlyukát. Inhaláljon a jobb orrlyukon keresztül, és kilégje a jobb orrlyukon keresztül. Engedje el a bal orrlyukát, zárja be a jobb orrlyukát és lélegezze be a bal oldalán. Kilégzés a bal orrlyukon keresztül, majd folytassa a váltakozást ebben a módban mindaddig, amíg 10 teljes fordulót nem végez.