Legrosszabb élelmiszerek, hogy elkerüljék a savas refluxot

Áttekintés

A savas reflux és a gyomorégés gyakori, az Egyesült Államok lakosságának körülbelül 10 százaléka rendszeresen tapasztalja őket, jelentette a Jackson Siegelbaum Gastroenterology. A gastrooesophagealis reflux betegségként ismertté váló savas reflux kialakul, amikor a nyelőcső sphincter nyílik és akaratlanul felszabadítja a gyomor tartalmát a nyelőcsőbe. Ez égési érzeteket és a kapcsolódó savas reflux tüneteket okoz. Vannak bizonyos ételek, amelyeket el kell kerülni a savas reflux csökkentése vagy megelőzése érdekében.

Savas élelmiszerek

Bizonyos savas táplálékforrások savas reflux tüneteket okozhatnak azzal, hogy a nyelőcső sphincter megnyugszik, és lehetővé teszi, hogy a gyomor-tartalom visszaáramoljon a nyelőcsőbe. A nyelőcső az emésztési folyamatot irányítja azáltal, hogy az ételeket a szájról a gyomorba szállítja. Bizonyos ételek, amelyek savas refluxhoz vezetnek, tartalmazzák a citruslevet és gyümölcsöt, a ketchupot, a paradicsomot és a paradicsommártásokat. A citrusfélék fogyasztásának tulajdonítható savas reflux tünetek azonban személyenként változóak. Az Illinois Egyetem szerint a citromok, a grapefruit és a narancs magas savtartalmú anyagokat tartalmaz, amelyek gyakran vezetnek a savas refluxhoz néhány személynél.

Zsíros ételek

A sült vagy zsíros ételek általában csökkentik az emésztési funkciókat, és tovább tartják az ételt a gyomrodban. Ennek eredményeképpen a gyomornyomás emelkedik és további nyomást gyakorol a gyengített nyelőcső záróizomára, ami lehetővé teszi a gyomorsavak regurgitálódását a nyelőcsőbe. Magas zsírtartalmú, tejtermékek és sült ételek is hozzájárulhatnak ezekhez a tünetekhez.

Koffein és alkohol

A kávé, mind koffeinmentes, mind szabályos, csökkenti a nyelőcsőnyomást, ami súlyosbíthatja a savas refluxot. A sör, a bor és az alkohol szintén növeli a savas refluxot. Az alkoholtartalmú és szénsavas italok megkönnyítik a gyomorsav visszaengedését a nyelőcsőbe az alsó nyelőcsőrű sphincter pihentetésével. Az alkohol növelheti a gyomorsav termelést is. Az Illinois-i Egyetem McKinley Egészségügyi Központja megjegyzi, hogy a csokoládé koffeint és nehéz teobromin koncentrációkat tartalmaz, egy olyan szer, amely lehetővé teszi a nyelőcsőnek a nyelőcsőbe való belépését az alsó nyelőcső pihentetésével.