Nulla-carb snack ételek

Áttekintés

Ha megpróbálja csökkenteni a szénhidrát bevitelét, és úgy gondolja, ez kiküszöböli a finom ételeket, akkor lehet, hogy rossz. Sok zéró-szénhidrát ételek teszik a jó ételeket, így a testük lendületet ad, ha éhes vagy, és segít megőrizni az egészséges étrendet, miközben elégedettek az ételek között. Csak kevés előretekintéssel élvezheti a zéró szénhidrátos ételek széles választékát.

Cukormentes zselatin

A cukormentes zselatin nem tartalmaz szénhidrátot és átlagosan mindössze 10 kalóriát adagonként, a “Basic Nutrition és Diet Therapy” szerint. A cukormentes zselatint otthon készíthetjük el, keveréket használva, vagy egyszeri adagolású edényben való fogyasztásra készen, a “Contemporary Nutrition” című cikket. Jellemzően a cukormentes zselatin cukorhelyettesítővel, például aszpartámmal vagy stevia-val édesíthető. A cukormentes zselatin kényelmes harapnivalót kínál a munka vagy az iskolába csomagoláshoz, mivel nem kell hűteni.

Zero-Carb Proteinek

Bár a fehérje alapú ételeket nem gondolhatjuk táplálékként, egyesek kiváló választást tesznek lehetővé. Például használjon egy konzervdobozos, vízzel töltött tonhalat, amelyet zéró szénalapú saláta levélként csomagolnak, mint egy délelőtti snack. Vagy egy sovány, szénsavmentes sonkát szeleteljünk egy salátával, amelyet zeller vagy aprított káposzta kever. A legtöbb sajt is zéró vagy alacsony szénhidrátot tartalmaz, ezért hússzoros sajtot vagy egy másik sajtot fogyaszthat. A sertéshéjak vagy a marhahúst is magas fehérje, és általában nulla-carb, de mindenképpen számold meg zsírtartalmát a napi étrendjében.

Keményen főzött tojásfehérje

A tojásfehérje sovány fehérjeforrás, és mentes a szénhidráttól, a “Basic Nutrition és Diet Therapy” szerint. Keményen forraljuk néhány tojást, és főzzük ki a sárgáját. A kemény tojásfehérje zéró szénhidrátos ételek, amelyek könnyen tárolhatók a hűtőszekrényben. Könnyen megragadhatóak is, amikor az ajtót kihúzza, így különösen elfoglalt helyet biztosítva egy elfoglalt ember számára.