Probiotikumot tartalmazó joghurt-márkák

Áttekintés

A probiotikumok a “jó” bakteriális törzsek, amelyek az ember egészségét szolgálják, az American Gastroenterological Association szerint. A probiotikumok rendszeres fogyasztása segíthet az emésztésnek, és védelmet nyújt a káros baktériumok ellen. A baktérium fogyasztásának leghatékonyabb módja az élő szervezeteket tartalmazó joghurt. A legtöbb joghurt-márka az Egyesült Államokban probiotikumokat tartalmaz, de a szervezeteket hőkezelés után kell hozzáadni, ezért ellenőrizze a címkét. Ha azt állítja, hogy “élő és aktív kultúrák”, a joghurt probiotikumokkal rendelkezik.

Activia

Az Activia különféle ízekben kapható, köztük az eper, a vegyes bogyó, a vanília, a cseresznye és a szilva, a gyártó Dannon szerint. Az egészséges probiotikumokat is tartalmaz, köztük a Lactobacillus bulgaricus, a Streptococcus thermophilus és a Bifidobacterium lactis – az emésztésre és a szabályosságra jellemző speciális probiotikus kultúra. A Marina Eli által lefolytatott “Alkalmazott és Környezeti Mikrobiológiai” 2006. júliusi számában közzétett tanulmány szerint mind a L. bulgaricus, mind az S. thermophilus túlélte az emésztőrendszereken keresztül a fokozott rendszerességet és az emésztést. Dannon megjegyzi, hogy minden 4-oz. A joghurt kiszolgálásával a fogyasztó több milliárd élő kultúrát fog szerezni.

Yoplait Original

A Yoplait Original klinikailag bizonyított probiotikus tenyészeteket, valamint kalciumot és vitaminokat tartalmaz a gyártó szerint. A Yoplait Original számos kultúrával rendelkezik, de elsődleges szervezetként felsorolja a Lactobacillus acidophilust. Ez a leggyakrabban használt probiotikus, a University of Maryland Medical Center szerint. Segít abban, hogy olyan anyagokat alkosson, amelyek a bélmetszeteket “barátságtalanul” teszik a rossz baktériumok felé, amelyek betegessé teszik Önt. A Lactobacillus acidophilus megelőzheti a hasmenést, javíthatja a laktóz toleranciát és kezelheti a gyulladásos bélbetegségeket. A Yoplait Original minden egyes adagja körülbelül 170 kalóriát tartalmaz. Több mint 20 különböző ízben kapható.

Stonyfield

A Stonyfield joghurt minősített ökológiai, ami azt jelenti, hogy a gyártó nem használ semmilyen antibiotikumot, peszticidet, herbicidet vagy kémiai eszközt a termék beszerzésére az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Igazgatósága szerint. A Stonyfield exkluzív hat probiotikum aktív aktív kultúrkeverékét tartalmazza, amelyek közé tartoznak a Streptococcus thermophilus, a Lactobacillus bulgaricus, a Lactobacillus acidophilus, a Bifidus, a Lactobacillus casei és a Lactobacillus. A Lactobacillus család részeként L. acidophilus, L. casei és L. rhamnosus segíti az emésztőrendszert. A Stonyfield joghurt számos változatban kapható, többek között francia vanília, eper gránátalma, málna, mész és őszibarack.