Xanax mellékhatások

Várható mellékhatások

Azoknál a betegeknél, akik szorongásos rendellenességekben szenvednek, mint például a pánikbetegség vagy a depresszió által okozott szorongás, orvosa felírhatja a Xanax-ot, hogy segítsen felszabadítani Önt a tapasztalt tünetek közül. A Xanax a benzodiazepinekhez vagy nyugtatókhoz hasonló gyógyszerosztályhoz tartozik. Ha az agy vegyületei túlreagálnak, ami szorongást okoz, akkor a benzodiazepin lassítja ezt a tevékenységet. Számos mellékhatás kísérik ezt a gyógyszert, enyhe vagy súlyos.

További gyakori mellékhatások

Az eMedTV.com szerint a Xanax leggyakoribb mellékhatásai a betegek 32-76% -ában fordulnak elő. Ezek a mellékhatások általában nem veszélyesek az Ön egészségi állapotára, és egy bizonyos időtartamon át lehullanak. Ezek közé tartozik az álmosság, a koordináció hiánya, a memória problémák és a fáradtság. Ön is úgy érezheti magát, hogy egyre ingerlenebbé válik, vagy megtapasztalja az étvágy növekedését.

Szexuális mellékhatások

Bizonyos gyógyszerek olyan mellékhatásokat okoznak, amelyek nem fordulnak elő olyan gyakran, mint a fent említettek, mégis a közös mellékhatások kategóriájába tartoznak. A Xanax esetében ezek a mellékhatások magukban foglalják a hatékony kommunikációt, zavarodottságot, szokatlan álmokat, székrekedést és orrdugulást. Nehéz idõ is lehet vizelés közben, száraz szájszárazsággal, beszédesebbé válik, mint általában, vagy csökken az étvágy. A nők menstruációs problémákat tapasztalhatnak.

A súlygyarapodás problémái

A Xanax szexuális mellékhatásokat okozhat, amelyek a közös kategóriába tartoznak. Ezek a mellékhatások a libidó (szexuális vágy) és a merevedési zavarok változását jelentik a férfiaknál. Az eMedTV.com szerint a Xanax-kezelésben részt vevők több mint 14 százaléka csökkent ivarsebességet jelentett, míg több mint 7 százalékuk növekedést jelentett. Az impotencia állítólag a betegek 7% -ában fordul elő. Míg orvosa nem tudja megjósolni, hogy ezek a mellékhatások hatással lesz-e Önre, azonnal beszéljen vele, ha igen. Lehet, hogy képes az adag módosítására, vagy megváltoztatja a gyógyszeres kezelést.

Reportable mellékhatások

A súlygyarapodást a Xanax egyik leggyakoribb mellékhatásaként tartják számon, hiszen a klinikai vizsgálatok során a pánikbetegségben szedett gyógyszerek 27% -át súlycsökkentő betegek kapták. Amint azt az eMedTV.com elmondta, a súlygyarapodás kockázata alacsonyabb volt azoknál a betegeknél, akik Xanaxot szedtek más típusú szorongásos rendellenességek esetén, azonban ez a pánikbetegség következménye lehet, amely a gyógyszer nagyobb dózisát igényli a kezelés hatékonyságának elérése érdekében.

A súlyos mellékhatásokat jelentették, mivel ezek jelenthetnek egészségügyi kockázatot az Ön számára. A Drugs.com szerint, ha egy vagy több súlyos mellékhatást tapasztal, haladéktalanul hívja orvosát. Ezek közé tartozik a depresszió vagy az állapota rosszabbodása, szédülés, ritkán vizelés, csökkent gátlás vagy félelem a kockázatos helyzetektől, az ellenségesség vagy izgatottság érzése, hallucinációk és rohamok. Figyelnie kell továbbá a sárgaság jeleire is, melyet májkárosodás okoz. Ezek a jelek a bőr vagy a szemek sárgulását okozzák.