Yerba mate negatív mellékhatások

Áttekintés

Yerba mate széles körben elfogyasztott tea Dél-Amerikában, és az egészségi előnyeit ismerte. A világ más részein étkezési kiegészítőként fogyasztják a tea használatán túl. Míg az Országos Egészségügyi Intézetek számos olyan tanulmányra mutat, amelyek igazolják a yerba mate előnyeit, vannak olyan negatív mellékhatások is, amelyeket dokumentáltak, ezeket figyelembe kell venni, mielőtt hozzáadnának yerba mate-et az étrendhez.

Lehetséges rákkockázatok

Bár a yerba mate-ről beszámoltak rákellenes hatásról, rákellenes hatásúnak bizonyult. A “Head and Neck” orvosi folyóirat 2003. júliusi számában publikált tanulmány szerint az yerba mate ivása kockázatos tényező a felső bélrendszer rákos megbetegedéseinek kialakulásában, mint például a száj, a torok és a nyelőcső.

Fokozott vérnyomás

A yerba mate számos vegyületének egyike a koffein, és a Mayo Clinic szerint elég ahhoz, hogy jelentősen növelje a vérnyomást és a pulzusszámot. Azok, akik vérnyomáscsökkentő gyógyszerekre vagy érzékenyek a stimulánsokra, kerülniük kell a yerba mate-et.

Lehetséges májbetegség

Ha a yerba mate nagy adagokban fogyasztódik, kiderült, hogy káros hatással van a májra. 1976-ban a “Journal of Clinical Pathology” kiadott egy jelentést, amely kimutatta, hogy a nagy mennyiségű yerba mate fogyasztása néhány év alatt májbetegséghez vezethet, míg a yerba mate pozitív és negatív dokumentált hatásokkal rendelkezik, Konzultáljon orvosával, mielőtt fogyasztaná, különösen kiegészítőként. Ez rendkívül fontos, ha gyógyszeres kezelésben részesül bármely aktuális betegség miatt.