Yhimbin mellékhatások

A yohimbine alkaloid a Pausinystalia yohimbe, egy Nyugat-Afrikában található örökzöld fából származó kéregből származik. A yohimbine-hidroklorid a yohimbine szabványosított formája, amely túlnyomásos kapszulákban található. A szexuális diszfunkció kezelésére használják, és táplálják az étvágyat, növelik a nemi hajtóerőt és zsírt veszítenek. A yohimbine egy erős pszichoaktív növény, és por alakú formában hallucinogént használnak.

A yohimbine leggyakoribb mellékhatása a gyomor-bélrendszeri felborulás, és lehetnek émelygés, hányás és hasmenés. Ha gyomor vagy nyombélfekélye van, ne vegyen be a yohimbine-t.

A yohimbine folyadékretenciót, mellkasi fájdalmat és légzési nehézséget okozhat. A vérnyomást és a pulzusszámot veszélyes szintre is emelheti. A túlzott dózisban a yohimbine rendellenes szívritmust, túl alacsony vérnyomást és akár halált is okozhat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha a szíve elég egészséges a yohimbine bevételéhez, és gondosan kövesse az adagolási tanácsokat.

A yohimbine növelheti a húgyúti frekvenciát. A Journal of Medical Toxicology 2009. decemberi számában közölt kutatások azt mutatják, hogy a yohimbine priapismot, fájdalmas, abnormálisan tartós erekciót is okozhat.

A yohimbine befolyásolja a központi idegrendszert (CNS), és szorongást, ingerlékenységet, remegést és álmatlanságot okozhat. A yohimbine és egyéb központi idegrendszeri gyógyszerekkel kombinálva a gyógyszerek teljes hatását növelik. Állatkísérletekben a yohimbine nagy dózisa görcsrohamot okozott.

A yohimbine olyan reakciókat vált ki, mint pánikrohamok vagy mániás epizódok. Veszélyes lehet a yohimbine alkalmazására, ha benzodiazepinek, triciklikus antidepresszánsok vagy fenotiazinok (amelyek bizonyos antipszichotikus szerekben és antihisztaminokban fordulnak elő). Ha mentális betegségben szenved, beszéljen orvosával a yohimbine szedése előtt.

Áttekintés

Emésztőrendszeri problémák

Szív és vérnyomás

Genitourináris rendellenességek

Idegrendszer

Pszichiátriai problémák

Ha Alzheimer-kórban szenved, és fizosztigminnel kezelik, a yohimbine stimuláló hatással lehet, és izgatottságot okozhat.

A yohimbine zavarhatja a normál véralvadást, ezért ne vegye be, ha más antikoagulánsokat szed. Ez a vérlemezkékre is hatással lehet, és veszélyesen csökkentheti fehérvérsejtszámát.

Mindig egy szabványosított kivonatot használjon, így biztos lehet benne az adag, mert a yohimbine mennyisége növénytől a növényig változhat: Ne használjon yohimbint, ha terhes vagy szoptat, Ne használjon yohimbint, ha bármilyen típusú szív, máj Vagy vesebetegség esetén kerülje el a tiramin tartalmú élelmiszereket, mint például a sajtot, az erjesztett ételeket, a joghurtot, a sört, az élesztőt és a bort. Kerülje el a fenilefrint és a fenilpropanolamint tartalmazó gyógyszereket, amelyek rendszerint túlsúlyos köhögés elleni gyógyszerek és dekongestánsok formájában találhatók; Kerülje az alkohol fogyasztását, ha yohimbine-t szed.

Alzheimer kór

Vér

figyelmeztetések