Yucca gyökér mellékhatások

Áttekintés

A Yucca gyökerét évszázadok óta használják élelmiszerekként és gyógyszerekként, és az indiánok a yucca-t természetes szappanként használják. Ma a yucca gyökere még mindig a világ számos részén élelmiszerlánc, és bizonyos ízületi gyulladáscsökkentő hatású lehet. Általában kevés jelentéktelen mellékhatása van, de mindig kérdezze meg kezelőorvosával a gyógynövényeket, mielőtt azokat bevenné.

Az emésztés felborul

A yucca gyökerének leggyakoribb mellékhatása a hasmenés vagy a laza széklet, különösen akkor, ha túl nagy részét veszi. Lehet, hogy hasmenést tapasztal, ha az ajánlott mennyiség többszörösét veszi igénybe, ami 2 gramm yucca gyökér kapszula vagy egy egész gyökér negyedszegéllyéi, jegyzi meg a Michigan Egyetemi Egészségügyi Rendszer. A yucca gyökereinek egyéb jelentett gyomor-bélrendszeri mellékhatásai közé tartozik a hányinger, a gyomorpanasz és a hányás.

A hemolízis potenciálja

A tesztcsöves vizsgálatok azt mutatják, hogy a yucca-gyökérben lévő szaponinok hemolízist okozhatnak, ami a vörösvérsejtek felszakadását jelenti, mondja a Michigan Egyetemi Egészségügyi Rendszer. Bár e mellékhatás potenciálja létezik, emberekben nem fordultak elő hemolízisek a szájából a yucca-gyökérről.

Száj irritáció

A Yucca gyökere száj- és torokirritációt okozhat, a Drug Digest szerint. Azok az emberek, akik szájon át a yucca gyökerét jelentették, torokfájást, szájirritációt és keserű ízt jelentettek szájukban. Ha yucca gyökerét helyileg használja a bőrére, a nyitott sebek vagy vágások irritációját is tapasztalhatja.