Zopiklon mellékhatások

Áttekintés

A zopiklon egy gyógyszer, amelyet az álmatlanság kezelésére használnak. A Drugs.com szerint a zopiklon a központi idegrendszeri depresszánsoknak nevezett kábítószer-kategóriába tartozik, és segít abban, hogy jobban aludjon az egész éjszaka folyamán. Általában 5 és 7,5 mg zoplikont fog lefekvéskor lefekveni, mondja a Mayo Clinic. Kezelőorvosa az Ön korának és gyógyszeres erősségének megfelelően állítja be a dózist.

Gyakori mellékhatások

A Drugs.com szerint a zopiclone gyakori mellékhatásai a hangulati változások, a zavartság, a zavartság, a koordináció hiánya, a szorongás és a nyugtalanság. Szédülést, súlycsökkenést, rossz étvágyat, emésztési zavarokat, gyomorégést, székrekedést, alvászavarokat és gyomorfájást okozhat. A Zopiclone szájszárazságot és testsúlycsökkenést okozhat. Beszélje orvosával, hogy ezek a tünetek 3-5 napig tartanak-e.

Súlyos mellékhatások

A Mayo Clinic azt mondja, hogy a zopiklon okozhat mellkasi szorítást, nehézlégzést, zihálást, agresszivitást, viselkedésének változásait, súlyos álmosságot, agresszivitást és bőrkiütést. Sípolás, emlékezet problémák, tachycardia (gyors szívverés), hányás, remegés, fokozott nyáltermelés, görcsök és idegesség. A zopiklon okozhat ingerlékenységet, diaphoresis (izzadás), nyugtalanság és izomgörcsök. A zopiklon rossz leheletet okozhat, keserű ízt a szájban, és még a nyelv is bevont megjelenésű lehet. Ne hagyja abba hirtelen a zopiclont orvosa felügyelete nélkül. Ez olyan visszalépéshez vezethet, mint az émelygés, hányás, szorongás, idegesség, ingerlékenység, görcsök és remegés. Hívja orvosát azonnal, ha ezek a mellékhatások jelentkeznek.

További aggodalmak

Kerülje a zoplikont, ha túlérzékenysége van. Lehet, hogy csalánkiütés, légzési nehézség és duzzanat (ödéma) alakul ki az arcán, az ajkán, a nyelvén vagy az arcán. Kerülje el a zopiclon és az alkohol kombinációját. Ez növelheti a fent említett mellékhatásokat. A Mayo Clinic azt mondja, hogy ne szedje a zopiclont nyugtatókkal, nyugtatókkal, kábítószerekkel, barbituátumokkal, izomrelaxánsokkal vagy anesztetikumokkal. A kombináció a fent említett mellékhatásokat okozhatja.